top of page

Скъпи гости,

добре дошли в нашия дом! Ние влагаме много любов и грижа, за да направим престоя Ви при нас приятен. Моля, помогнете ни, като се запознаете с кратките правила за престой.

Настаняване

Пристигане

– Времето за настаняване е след 16ч и до 22ч. Ще положим всички усилия, за да Ви настаним в друг час, ако сте заявили предварително. 

* Според чл. 116 от Закона за туризма, всички гости са задължени да предоставят документи за самоличност за тяхната регистрация в момента на пристигането си.

* Ако пълната сума за престоя не е платена предварително, трябва да заплатите в момента на пристигането си.

Напускане

– Напускането е до11ч. Моля, предупредете ни предварително, ако желаете по-късно освобождаване на къщата.

Ключове при настаняване

– Ключовете от къщата ще бъдат предоставени в момента на Вашето пристигане.

Ключове при напускане

– При напускане, моля, оставете ключовете на входната врата. Не е необходимо да заключвате, но моля, затворете хубаво всички врати и прозорци. 

Ключове при продължителен престой

– По време на продължителен престой, трябва да заключвате къщата и двора при излизане извън територията на имота.

– Гостите носят отговорност за загубени ключове и повредени брави и ще бъдат таксувани. Глобите са в размер на 60 лв за ключове и 200 лв за счупена или повредена брава. 

Паркиране

– Паркирането е безплатно, паркингът събира 5 автомобила. Възможно е паркиране на пътя. 

– Моля, не оставяйте нищо ценно в автомобила си. Собствениците на Casa Apriltsi не носят отговорност за откраднати вещи от паркиран автомобил.

Престой

– За краткосръчен престой се счита до 3 нощувки включително. Дългосрочен е всичко от 4 нощувки нагоре. По време на краткосрочни престои гостите се грижат сами за почистването на помещенията. При дългосрочен ще бъде осигурено периодично почистване. 

ПРАВИЛА

Пушене

– Пушенето е напълно забранено в къщата.

– Пушенето е позволено на територията на двора и барбекюто. Моля, използвайте предоставените пепелници. 

Шум

– Музикални инструменти, радиа, телевизия, стерео уредби и други озвучителни системи трябва да бъдат използвани с такава сила на звука, която да не притеснява други гости или нашите съседи. Никакъв висок шум не се допуска в часовете от 10 вечерта до 8 сутринта и от 2 до 4 следобяд. 

* Според закона за шума, висок шум или силна музика са забранени между 10 вечерта и 8 сутринта, както и между 2 и 4 следобяд. Глобите са в размер от 500 до 3000 лв.

Тоалетни

– В къщата използваме пречиствателна станция. Моля, не изхвърляйте тоалетна хартия, мокри кърпички, тампони, дамски превръзки, памперси и какъвто и да е друг неорганичен отпадък. Не спазването на тези препоръки могат да доведат до запушване и респективно ще бъде наложена глоба от 300 лв.

Камина

- Във всяка половина на къщата има камина. Молим никога да не оставяте огъня без надзор, да пазите деца и домашни любимци далече от огъня и камерата на камината. Камината е пригодена единствено за отопление, използването и приготвяне на скара е абсолютно забранено.

Вода

– Тъй като използваме хидрофор, не препоръчваме да се пие вода от чешмата. 

Басейн

– Забранява се използването на басейна от деца под 12г възраст без придружител!

Основни правила

–  Моля, пазете и се грижете са къщата и аксесоарите. Отнасяйте се тях като към свои :)

– Моля, оставете помещенията и външните зони в добро състояние. Не оставяйте боклук или храна. 

–  Ние ще направим всичко необходимо, за да осигурим безопасността на гостите и техните принадлежности, но крайната отговорност за сигурността им остава на гостите. 

– Винаги заключвайте къщата, когато сте навън.

– Помещенията с надпис “PRIVATE” са забранени за гостите.

Поддръжка

- По време на престой, на територията на имота ще има човек, който се грижи за градината, басейна и отоплението и член на нашето семейство, който ще се грижи за комфорта на гостите. Не се тревожете, почти няма да забележите присъствието ни :)

Барбекю

– Поддържайте зоната на барбекюто чиста. Преди напускане го оставете в същия вид, в който сте го намерили.

– Никога не оставяйте огъня в барбекюто без надзор.

– Пазете деца и домашни любимци далеч от огъня на барбекюто.

Домашни любимци

Ние обичаме домашни любимци и те са добре дошли в нашата къща. Моля, да бъдем предупредени, ако ще идвате с тях, тъй като ние също имаме куче :)

– Гостите са задължени на почистват след техните домашни любимци и да поддържат чистота в къщата. При евентуални повредени повърхности гостите следва да покрият щетите. 

Непредвидени събития

– Управата на  къща за гости Casa Apriltsi  не може да бъде държана отговорна ако възникнат независещи от тях обстоятелства, които ще възпрепятстват или прекратят почивката на гостите. Въпреки това, ние ще предприемем всички необходими стъпки, за да предотвратим евентуални неудобства при някои от следните обствоятелства:

* Спиране на тока и водата към къщата.

*Ремонти и други дейности на общината, граждански безредици и криминални дейности.

* Пожар, замръзване, наводнение, вятър или други форс мажорни обстоятелства.

Ние сме в добри приятелски отношения с нашите съседи. Ако получим оплакване, ще бъдете информирани. При последави оплаквания Вашият престой ще бъде прекратен. Запазваме си правото да прекратяваме резервации, ако гостите пречат на други гости, жителите на гр. Априлци или управата на къщата за гости със силен шум или други действия. 

Моля проявявайте разбиране и ужавение. Нека се наслаждаваме на красотата на природата и тишината в района :)

Околна среда

– Собствениците на къща за гости Casa Apriltsi са посветени на опазването на природата и окуражаваме всички действия в тази насока: 

* Изключвайте осветлението, когато не се използва

* Затвяряйте крановете на водата 

* Използвайте само толкова кърпи, от колкото имате нужда

* Температурата в спалните помещения през зимата е 21С

* Моля, разделайте боклука. Управата на къщата кара на собствени разноски боклук за рециклиране до завода в гр. Троян. Рециклират се само метални кенчета, стъклени и пластмасови бутилки. 

* Благодарим Ви за вашето разбиране и сътрудничество


И не на последно място, ако имате нужда от нашата помощ, съвет, информация и съдействие, позвънете на +359898647098 - 24/7, или почукайте на нашата врата. С удоволствие ще Ви съдействаме!

bottom of page